‘קוסמוס, אודיסיאה במרחב-זמן’
עם היל דגראס טייסון
‘סיפורו של כדור הארץ’
עם אוברי מנינג
החוג מתקיים באמצעות צפייה מודרכת, שמהותה עצירה ברעיונות מורכבים, מילים לא מוכרות, מונחים שהילדים לא נחשפו אליהם עדין או שאינם ברורים מאליהם, כדי להסבירם בצורה הפשוטה ביותר. כך כל הנושא יונגש לילדים וייקלט אצלם, ולא רק האפקטים היפים, כפי שהיה אילו היו צופים בסדרות בעצמם. רואים פרקים של שתי הסדרות לסירוגין.
בסדרה האחת, ניל דגראס טייסון המעולה והמדבק בהתלהבות אין קץ, עובר מנושא אחד לשני, דוגם נושאים רבים. כבהנפת שרביט קסמים הוא פותח בפנינו צוהר לעולמות שלעולם א נוכל לראות בדרך אחרת. יחד איתו אנו ממריאים בחללית הדמיון אל החלל החיצון, צוללים תמעמקי אגם מתאן בכוכב לכת מרוחק, או מתבוננים במוטציה של די.אן.איי. בבטן של דובה וקטנים עוד יותר כדי לצפות בחלקיקים זעירים.
לעומתו, בסדרה השניה, מסדר ומבסס אוברי מנינג עבורינו את ההבנה לפי הסדר, בשיטתיות. אמנם אין שם את אותן יכולות האפקטים המיוחדים, והאנימציות פשוטות הרבה יותר, אך נוצרת הבנה מוצקה ומבוססת, המאפשרת להבין טוב יותר את שתי הסדרות.
‘קוסמוס: אודיסיאה במרחב-זמן’ של נשיונל ג’יאוגרפיק, משנת 2014, בהנחיית האסטרופיזיקאי ניל דגראס טייסון.
הסדרה בת ה-13 פרקים חוקרת את מהות הזמן והייקום.
“קוסמוס: אודיסיאה בחלל-זמן” של נשיונל ג’יאוגרפיק, משנת 2014, בהנחיית האסטרופיזיקאי ניל דגראס טייסון. הסדרה בת ה-13 פרקים חוקרת את מהות הזמן והיקום.
מתוך המחקר והשאלות של חוקרים, מגלים, משכילים ואישים אחרים בעבר, נבנית הבנה איך פועלים הדברים בעולם וכיצד מאפשרים לנו לגלות דברים נוספים ורחוקים מאוד מהשאלה המקורית. אור ומגנטיות, זיהום אויר ורדיואקטיביות, מוטציות ואבולוציה, עץ החיים והגנום, אטומים וכוכבים, האדם הקדמון וחלליות, אסונות טבע ועידנים בהיסטוריה.
ניל דגראס טייסון מדביק את כולם באהבתו העזה והמקיפה אל המדע, המחקר, הסקרנות האינסופית וחיפוש התשובות לשאלות המרתקות של החיים. כל זאת בליווי אפקטים מרהיבים ומסע בחללית הדמיון במקומות בלתי אפשריים בכל צורת מסע אחרת.
‘סיפורו של כדור הארץ’ של הבי.בי.סי, משנת 1998, בהנחיית הביולוג פרופ’ אוברי מנינג.
הסדרה בת ה-8 פרקים חוקרת את כדה”א כאילו היה ייצור חי.
“סיפורו של כדור הארץ” של הבי.בי.סיBBC, משנת 1998, בת 8 פרקים, בהנחיית הביולוג אוברי מנינג.
הסדרה מביאה חקר מעמיק ומקיף של כדור הארץ על כל היבטיו, מהגיאולוגיה ועד האבולוציה. מטרתו בניית הבנה עמוקה של הכוכב לא בתור עוד פיסת אבן העפה לה אי שם בחלל, אלא בהבניית ההבנה של כל התהליכים המתרחשים בו מדי יום ביומו והאיזון הדק שביניהם, ממש כאילו היה ייצור חי.
הרצף מובנה נדבך על נדבך, ביסודיות רבה. כל שאלה שנענית מביאה אחריה שאלה נוספת, שתקח אותנו עוד צעד בגילוי המרתק.
נעקוב אחר המשימה לגילוי גילו של כדה”א; נצלול למצולות הים כדי הבין את היווצרות קרקעית האוקיאנוס; נגלה את מקור נדידת היבשות; נלמד על הופעת איים, היווצרות היבשות, צמיחת הרים, שינוי אקלים ועידני קרח, צורות חיים, מעגל הפחמן הדו-חמצני, הדמיון והשוני עם כוכבים אחרים במערכת השמש… ונקשור הכל ביחד.
סקרנות היא מנגנון הישרדותי. ילדים מתוכנתים לרצות לדעת ולהבין את העולם סביבם.
כל קבוצת ילדים שונה היא, ושאלותיהם יכולות לקחת אותנו למקומות שונים, מה שהופך את המסע הזה מרתק עוד יותר.
קבוצת הילדים היא רב-גילאית, אך בפער גילאים (ובמיוחד, מוכנות ובשלות) לא גדול מדי, כדי לאפשר שפה משותפת ונגישה לכולם. הרקע והידע המוקדם של כל אחד הוא שונה, וזה תורם לכלל הקבוצה.
השאלות וההערות של הילדים יכולים לקחת אותנו למקומות אחרים, ואני מברכת על כך. הגיחות האלה מהמסלול המתוכנן מעשירות את החוויה הכללית ומעניקות נופך ייחודי לכל מפגש.