ורה קופיאן

קצת עליי

שמי ורה קופיאן.

  • מהנדסת אווירונאוטיקה וחלל בוגרת הטכניון;
  • מהנדסת, מרצה ויועצת הבטחת איכות;
  • מאמנת אישית;
  • אמא חד הורית לילד שהתברך ב”ליקויי למידה”;
  • בעלת ניסיון רב בחינוך אחר ובחינוך ביתי;
  • ועוד כמה דברים.

אני גרה בגליל המערבי מאז 2004, ובכפר ורדים בפרט מאז 2008.

לפני מעל תריסר שנים, ב-2007-2008, היתה לי הזכות להיות חלק מקבוצת הורים שהקימה את בית הספר הדיאלוגי “שיח”, אז בכליל, בגליל המערבי. בני למד בו 7 שנים, ואני מלמדת בו מאז. במהלך שנים אלה עבר “שיח” לנתיב השיירה, אחר כך לבית העמק. בשנת 2019-2020 הוקם תיכון “שיח” בעמקה, ולקראת תחילת השנה 2020-21, נבנה מקום הקבע בעמקה. 

החומרים המגוונים שאני מלמדת פותחו על ידי במהלך התקופה הזאת ב”שיח” וגם כאמא בחינוך ביתי. הגישה הייחודית שלי התגבשה לכדי חומרים ממשיים, ורקמו עור וגידים רעיונות שהפכו את הסדנאות שלי לכדי קורסים שלמים ומלאי כל טוב.

אני עוסקת בילדים במשך כל חיי, אוהבת זאת, מקבלת מכך השראה ענקית ויודעת לעשות זאת טוב. הסדנאות השבועיות שלי ב”שיח” אהובות מאוד ורבות משתתפים.

אני מאמינה שלימוד מתרחש כל הזמן. הרצון והצורך ללמוד מתוכנת פיזיולוגית בילדים כמנגנון השרדות (הצורך להבין איך העולם עובד). אם לא הורגים אותו בבית הספר – נשאר גם במבוגרים.

אני מאמינה שלימוד צריך להתרחש “מהרחב אל הצר”, כלומר ככל האפשר ללא חלוקה ל”מקצועות” צרים ומגבילים: גיאוגרפיה, היסטוריה, סוציולוגיה, מיתולוגיה… כשחושפים את הילדים כמה שיותר נושאים, רוחבית, הדברים מתחברים יחדיו בצורה ברורה ואיתנה לכדי תמונה אחת, כמו פאזל.  חלקים בפאזל ייעניינו אותם יותר, אחרים פחות, אבל את זאת הם יגלו לבדם, לאחר העיסוק בהם.

לפי ניסיוני, הדרך שעובדת עם ילדים בצורה הטובה ביותר היא הסיפור. אליו טוב להוסיף תמונות וסרטוני וידאו, או סיפור בסרט, כצפייה מודרכת. אלה יוצרים חוויה אליה אפשר להתחבר רגשית, וידוע כי זכרון פועל מחיבור רגשי.

מאז 2018, הרחבתי את מעגל הילדים שבאים ליהנות ולגלות איתי תגליות.

  • ילדים שאינם לומדים ב”שיח” אלא בבית ספר “רגיל”, ואולי חושבים שללמוד זה “משעמם” – יכולים לגלות שאפשר ללמוד בדרך אחרת, אותה לא הכירו מבית הספר, ושלימוד זה דבר מרתק;
  • ילדים שאינם גרים בקרבת מקום ולא יכולים להפגש איתי פנים מול פנים – אפילו בחו”ל;
  • משפחות של חינוך ביתי, שמעוניינות להביא לילדיהן נושאים מרתקים.

אני פתוחה גם לשקול חוגים בנושאים שאינם רשומים כאן. למשל, במהלך כל שנת הלימודים הקודמת (החוג עדין ממשיך) לימדתי קבוצה של בנים בני 12-13 פיזיקה. מאחר שהמתמטיקה שלהם עדין אינה מספקת, אנו לומדים את הרעיונות, רואים הדגמות, ומשתמשים בסרטוני וידאו הממחישים דברים. 

ישנם ילדים אותם אני מנחה בלימוד חשבון או אנגלית, ואשמח להמליץ ולהדריך על דרכים טובות לעשות זאת.

הצטרפו אלינו. אשמח לראותכם ולהכירכם.